Portraits of... in de : het groene hart kunstprijs expositie
zaterdag 10 oktober tot en met zondag 1 november 2009.
GroeneHartKunst
De Stichting Kunstpromotie Groene H/Art is opgericht in 1998 en heeft als doel het promoten van kunstactiviteiten in het Groene Hart. Dit is globaal het gebied tussen Amsterdam, Utrecht, Gouda, Rotterdam en Den Haag.

In 1998 heeft de Stichting een kunstcompetitie ingesteld, De Groene Hart Kunstprijs, die elke 2 jaar wordt uitgereikt aan zowel professionele als amateur-kunstenaars. Bovendien wordt voor de derde keer de Rabo Publieksprijs uitgereikt.

Voor de 6e kunstprijs is ditmaal gekozen voor het thema "Rhapsodie in Groen".
Ik maakte naar aanleiding van dit thema "Portraits of gras 10001" en stuurde deze in.

"portraits of gras 10001" gaat over de mogelijkheid van valse noten in de "rhapsodie in groen". Het is een kleinschalig onderzoek naar; hoe groen is het gras bij de buren? Deze collectie van gras pollen uit diverse gemeenten en deelgemeenten uit het groene hart, geeft uitsluitsel of mischien ook wel niet. Graspollen uit Amstelveen, Ouderkerk a/d Amstel, Nes a/d Amstel, Uithoorn, De Kwakel, Vrouwenakker, Nieuwveen, Papenbrug, Noordeinde, Zevenhoven, De Hoef, Amstelhoek, Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen, Loenersloot, Baambrugge, Kockengen, Harmelen, Wierden, Oudewater, Haastrecht, Vlist, Schoonhoven, Bergambacht, Stolwijk, Gouda, Alphen a/d Rijn......

Expositie van de deelnemende kunstwerken vindt plaats in Galerie en Beeldenpark Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwveenseweg 59 te Nieuwkoop (www.rijlaarsdam.nl) en duurt van zaterdag 10 oktober tot en met zondag 1 november 2009.De openingstijden zijn:
dinsdag, woensdag en zondag van 13 tot 17 uur;
donderdag, vrijdag, zaterdag van 10 tot 17 uur;
op maandag gesloten.
Toegang tot de expositie is gratis.

De expositie wordt gesloten op zondagavond 1 november, na de uitreiking van de Rabo Publieksprijs om 16 uur.

Tijdens de expositie zullen alle tentoongestelde kunstwerken te koop zijn (tenzij uitdrukkelijk anders vermeld).


Routebeschrijving:
Routebeschrijving per auto:
In verband met de verkeersveiligheid verzoeken wij u gebruik te maken van de z.g. parallelweg naast de provinciale weg Nieuwveen-Nieuwkoop.
Bezoekers uit de richting Nieuwveen kunnen bij het verkeersplein "Het Haasje" hier deze parallel- of ventweg inrijden.
Bezoekers komende uit de richting Alphen-Nieuwkoop moeten bij het met verkeerslichten beveiligde kruispunt (BP-station) linksaf slaan.

Met het Openbaar Vervoer
U kunt Hoeve Rijlaarsdam bereiken met buslijn 147: Amstelveen Busstation - Nieuwkoop- Alphen a/d Rijn en v.v. Deze bus rijdt elk half uur. U kunt uitstappen bij halte Christelijk Gereformeerde Kerk te Nieuwkoop. Vanaf hier loopt u in ca. 5 minuten in de richting van Nieuwveen naar de galerie.