Wall of death 2010+
Introductie: 
Als kunstenaar ben ik, Peter Janssen (Amsterdam, 1951) een autodidact. 
Mijn oog voor leven, dood, licht, donker structuur en schoonheid van details brengt mij doorlopend in een staat van verwondering. 

In mijn werk probeer ik de chaos aan indrukken te catalogiseren en die verwondering om te zetten in een, voor mij, overzichtelijk landschap van gevoel door beeld. Mijn werk bestaat uit foto en multi-media installaties, in een "chaos van 5".

Opleiding:
Ik ben opgeleid als reproductie-fotograaf, een beroep dat, door de digitale revolutie, is uitgestorven. Ook de invloed van vele jaren ervaring op reclameburo's en studio's, waarbij de inzet van de digitale fotografie, beeld bewerking en DTP een nog steeds groeiende rol spelen, zijn in mijn werk terug te vinden.

Concept of.......
Bij deze projecten van portraits of.... ligt mijn nadruk op de eigenheid van voorwerpen. Een ode aan eigenheid en detail, van op het eerste gezicht onbruikbare voorwerpen. Voorwerpen die hebben afgedaan. Hun functie buiten de vuilnisbak is een optelsom van indrukken voorbij de wetgever, de verpakkings vormgever, de drukker, de vul-centrale, de distributie, de gebruiker en de vinder, ik. Bij elkaar als groeps erkenning en als bewijs van onderscheid.

Prints of...
Een portraits of.... project bestaat elke keer uit één unieke print. Geprint op A2 formaat. Met UltraChrome K3-inkt daardoor kunnen kunstprints worden gemaakt, van zeer hoge kwaliteit. Duurzaamheid, stabiliteit, water-, kras- en gasbestendigheid en uv-stabiliteit zijn gegarandeerd met deze UltraChrome K3-inkttechnologie. De print op canvas 40 x 60 cm in houten lijst, word gesigneerd en voorzien van een uitgave datum en projectnaam en nummer. Van elk werk bestaat ook een genummerde editie prints op canvas van #10 stuks op het formaat 20 x 30 cm.