Wall of death 2010+
portraits of dead
Bestaan uit tabaks verpakkingen van diverse merken. Een "portraits of death" bestaat uit 25 beelden van deze weggeworpen pakjes. Beeldvervorming door ge-, misbruik van licht- en weersomstandigheden. Samen met de kennelijk in de windgeslagen gezondheids- en doodsbedreigingen. Impulsieve, consumptieve ontkenning, waarbij de poging, zich van de verpakking te ontdoen, niet in het vinden van een vuilnisbak heeft geresulteerd. Beeld ver voorbij de bedoeling van de vormgevers, de verlokking van de rookreclame. Misschien wel als zwerf-reclame of vuilnismarketing. Als kleine grafsteentjes liggen de achteloos weggeworpen waarschuwingen in mijn beeldwereld.... om vervolgens te worden gefotografeerd, bewerkt en in een portraits of... stramien te worden geplaatst.
"Portraits of dead", heeft vele uitvoerrings mogelijkheden, er zijn zo veel verschillende merken en oneindig veel plekken waar rokers hun verpakkingen laten vallen. Een eindeloze reeks combinatie mogelijkheden. Mede hierdoor leent "portraits of dead" zich ook voor wandgrote locatie installaties. Maar ook voor kalenders, briefkaarten, agenda's etc.ect. Als dagelijks groeiende tekens aan de wand.

Wall of death 2010+:
Deze multimedia installatie bestaat uit 100+ verschillende "portraits of death" Een indrukwekkende beeldenstorm aan waarschuwingen uit alle windstreken. Interesant word het als je het jezelf gunt om er voor te gaan zitten. En dit laat vastleggen op een foto. Voor rokers: als herinnering aan de c.a 2580 sigaretten pakjes die zij achter zich lieten. Voor niet rokers: als statement over de c.a 50.000 sigaretten, die ze hebben afgeslagen en de herinnering aan deze spaar methode die tot nu toe c.a 12.000,- euro opbracht.